Bel voor meer informatie 06 - 40 22 94 63
Onze zorg
Residence Bougainville is een woning voor mensen met een speciale zorgvraag, dementie.

Residence Bougainville levert zorg op maat, dat wil zeggen er wordt naar de hulpvraag en de wensen van de cliënt/bewoner gekeken. Bijvoorbeeld als de bewoner gewend is om iedere dag uit te slapen, wordt hier rekening mee gehouden. Dit wordt opgenomen in het zorg/leefplan van de bewoner. 

Huiselijke sfeer

Wij creëren een huiselijke sfeer, zodat mensen zich snel thuis gaan voelen. Overdag is er een dagbesteding. Het is van belang dat mensen met dementie in beweging blijven. Dit helpt ook mee om sneller te wennen aan de nieuwe woonsituatie. Mensen met dementie zijn vaak verdrietig. Als mensen beziggehouden worden, zijn ze afgeleid en over het algemeen minder verdrietig. Ook voor het brein is het goed als mensen in beweging blijven. Dit kan het proces van achteruitgang, waar mensen met dementie mee te maken hebben vertragen. Daarnaast wordt er met mensen, die het kunnen en willen samen gekookt op de groep om zoveel mogelijk de huiselijke sfeer te behouden en omdat mensen met dementie hun geur en smaak kwijtraken.

Persoonsgebonden budget
Op dit moment werkt Residence Bougainville met Persoonsgebonden Budget. U krijgt een zak met geld waarmee u zelf uw zorg kunt inkopen. Dit budget wordt beheerd door de budgethouder. Dit kan de cliënt zelf zijn. Als er sprake is van dementie kan de cliënt dit niet zelfstandig beheren. De cliënt of belangbehartiger kan dan kiezen om het uit te besteden aan een bureau of een familielid wordt zelf budgethouder en regelt dit verder.
Persoonsgerichte zorg

De bewoner staat centraal

Bij Residence Bougainville wordt er persoonlijke zorg geboden. Zorg met persoonlijke aandacht voor de bewoners van Residence Bougainville. Er is tijd voor de cliënt/bewoner. Geen haast. Het doel is om de mensen zich in hun nieuwe woning snel thuis te laten voelen. Verhuizen op hoge leeftijd kan best stressvol zijn. Het kost meer tijd om te wennen, zeker bij mensen met dementie. 

Dagbesteding omwonenden

Er komt ook een dagbesteding voor omwonenden. Mensen die beginnend dementerend zijn. Mensen kunnen hier op basis van een indicatie dagbesteding PGB of particulier, met eigen middelen terecht.

Zorgprofessionals

Bij Residence Bougainville gaat een team van zorgprofessionals aan de slag. Gediplomeerde helpende, verzorgden, verpleegkundige en begeleiders/activiteitenbegeleiders.

24/ 7 verzorging
Vertrouwd
Veiligheid
Comfort
Deskundig personeel
Medisch geschoold
Specialisatie dementie
Bewoners met dementie

Sociaal
Begeleiding

Contact

Residence Bougainville

Locatie:
Steyl -  Maasstraat 2 in Steyl (Limburg)

  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Copyright 2021 Residence Bougainville - CareLess Real Estate - Disclaimer & Privacyverklaring.
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten worden ontleend.